Jesień. Chłodne wieczory, chłodne poranki i większa ochota na coś rozgrzewającego 🙂
Świetnym wyborem na rozgrzanie oraz zdrowy posiłek będzie zupa krem z dyni. Posiłek idealny dla osób, które nie mają czasu na spędzenie w kuchnia wielu godzin aby przygotować kolację oraz dla wszystkich zupoholików 😀
Składniki na 3 porcję
Sposób przygotowania:
1. Warzywa (poza dynią) podduś na oleju.Gdy będą prawie miękkie dodaj dynię oraz 250 ml wody.
2. Dopraw do smaku ulubionym przyprawami
3. Gotuj aż warzywa będą miękkie.
4. Zupę zmiksuj na gładki krem.
5. Podawaj z łyżką jogurtu naturalnego i pestkami dyni
6. Zjedz z pieczywem
1 porcja zawiera :
E : 300 kcal
B : 9,2 g
T : 12,1 g
W :31,5 g
Błonnik : 13,8 gSMACZNEGO! 🙂
O Autorze